Generatorer

Generatorer

Generatorer –  Klik på billedet for at se oversigt over Honda Generator

   Honda generator Aalborg Nibe Honda Aalborg

   Honda Generatorer ( KLIK )  se TILBUDSPRISER

—————————————————————————————————————–

Valg af generator:

Størrelsen på generatorer er typisk opgivet i kVA (Kilo Volt Ampere).

1kVa = 0,8kW (Kilo Watt) svarende til 800 Watt.

Den opgivne kVA på en generator er ofte spidsbelastningen, som generatoren kan give kort-varigt. – Se derfor efter kontinuerlig ydelse.

Det vigtigt at vide om du har behov for en stor startstrøm, samt om enheden/enhederne er 1-faset (240V) eller 3-faset (400V).

Lys og varme-enheder som svejsespejle, elmuffe-svejsemaskiner, elektrisk ovne,  kaffemaskiner, glødepærer og lignende, bruger ingen startstrøm, når de tændes, hvilket indebærer at generator kan vælges efter kontinuerlig ydelse på generatoren.

Ved start  af motorer i hydraulikpumper, planhøvle, pumper, store vinkelslibere, ventilatorer, støvsugere, save, kompressorer benyttes en stor startstrøm, og du bør derfor vælge en generator der ligger betydelig over enhedens forbrug.

—————————————————————————————————————–

Spændingsregulering på generatorer.

Nedstående må kun betragtes som generel oversigt og kan svinge afhængig  af generatortype.

Benyt altid producentens anvisninger.

 

 Type af spændingsregulering

 Spændingen ( Volt ) kan typisk  svinge ca.: 

 Kondensator 35 %
Compound 15-20 %
 Cyklo Converter 10 %
 AVR        Automatisk Volt Regulering 10 %
 D-AVR    Digital Automatisk Volt Regulering  
 I -AVR     D-AVR kombineret med elektronisk omdrejningsregulering 2,5%
 Inverter 2,5 %

.


Generatorvalg:

1) Ved elmuffesvejsere er det især spændingsstabiliteten der skal lægges vægt på (billige generatorer har typisk et spændingsudsving på op til 35% – hvor f.eks. duplex kan komme ned på omkring 1%.) – En elmuffesvejser bør melde fejl ved under 175 Volt. Nødvendig effekt kommer meget an på fittings der anvendes, de almindelige typer elmuffesvejserere kan principielt bruge op til 2800W, men det er sjældent at der bruges mere end 1800W.
(Hvis man skal være helt sikker sikker anbefaler leverandøren det en generator helt op mod 5000W med en god spændingsstabilitet – dette kan dog være at skyde over mål, da det er yderst sjældent at elmuffesvejserens fulde potientiale udnyttes)

2) Ved Stuksvejsere er effekt vigtig – og gerne overdimensioneret, idet spejlet på en stuksvejser kører on/off cyklus på omkring 2 sekunder for at holde spejltemperatur korrekt. Dog kan man ved f.eks. invertorgeneratorer udligne lidt af forbruget så det virker knapt så voldsomt for motoren. Vi anbefaler altid at have en lidt for stor generator med “sideforbrug” (f.eks. en elvarmeblæser) tilkoblet.


 

Anvend en førsteklasses 4-takts  motorolie , der svarer til kravene for API klassifikationen SE eller højere.  SAE 10W-30 anbefales til generelt brug.

Comments are closed